Skoči na glavno vsebino

                                        

VRTEC POD KROŠNJAMI NOVIČKE
JANUAR 2022  FEBRUAR 2022 MAREC 2022 APRIL 2022 MAJ 2022 JUNIJ 2022
JULIJ-AVGUST 2022 SEPTEMBER 2022  OKTOBER 2022

 

VRTEC POD KROŠNJAMI –  Razvoj in implementacija kurikuluma gozdne pedagogike za vrtce

Trajanje projekta: 1.11.2021-1.11.2022

SODELUJOČI: Vrtec Beltinci – koordinator, Predškolska ustanova Vrabac Kragujevac – partnerski vrtec

KAJ ŽELIMO DOSEČI Z IZVEDBO PROJEKTA?

Čim več dejavnosti pedagoškega procesa izvajati v naravi. Omogočiti, da otroci več časa preživijo zunaj, kjer so bolj sproščeni, se lažje učijo in pozitivno vplivati na njihovo zdravje in razvoj. Delovati inkluzivno. Razviti trajen, pozitiven odnos do narave. Vzgojiteljem omogočiti, da bodo širili svoj strokovni razvoj in dobili priložnost mednarodnega sodelovanja. Izvesti primerjavo med urbanim in podeželskim okoljem.

AKTIVNOSTI, KI JIH BOMO IZVAJALI:

Priprava vsebine kurikuluma gozdne pedagogike – načrtovali bomo tematske sklope. Izvedba izobraževalnih aktivnosti za otroke in njihove družine ter vzgojitelje. Primerjalna analiza implementiranega kurikuluma in načrtovanje trajnostne uporabe Razširjanje projektnih rezultatov. Projektno vodenje in zagotavljanje kakovosti.

PRIČAKOVANI REZULTATI:

Urejena gozdna igralnica, ki postane center izvedbe projektnih aktivnosti v obeh državah. Izvedene dejavnosti za otroke z vseh področij Kurikuluma za vrtce v naravnem okolju. Izvedena popoldanska srečanja z družinami otrok iz vrtca in tistimi, ki vrtca ne obiskujejo. Vzpostavljena mednarodna mreža sodelovanja na področju gozdne pedagogike. Privzgojen pozitiven odnos do narave in pridobljena znanja, ki postanejo trajna.

Koordinator projekta:  Martina Vidonja

   

 

 

(Skupno 444 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost